Invitație pentru echipe de liceeni

Anul acesta se împlinesc 200 de ani de când János Bolyai a formulat celebrul enunț în scrisoarea adresată tatălui său: – Am creat o lume nouă, diferită, din nimic. Pentru a marca acest moment, organizăm Festivalul de Artă și Știință Bolyai200, care face parte din programul Timișoara 2023 Capitală Culturală Europeană.

Cu această ocazie organizăm o activitate specială: Atelier media pentru generația Z și concurs, pentru elevii de liceu, la care așteptăm echipe de trei elevi împreună cu profesorii lor mentori. La eveniment vor participa șase echipe din școlile care s-au înscris. Pentru aceste echipe vom organizat un workshop creativ pe 3 noiembrie, după care vor participa la evenimentele Festivalului de Artă și Știință Bolyai200 și, în paralel, vor dezvolta un proiect creativ care să promoveze viața, opera sau mesajul lui Bolyai. Lucrările echipelor vor fi vizionate și premiate în ultima zi a programului (5 noiembrie) și ulterior vor fi promovate pe site-ul proiectului.

Înscrierea echipelor constă din: formularea unei scrisori de intenție, completarea setului de întrebări legate de viața lui Bolyai (quiz) și trimiterea a 2-3 lucrări ale echipei sau membrilor echipei (film de scurtmetraj, poster, interviu, animație etc.). Întrebările și informațiile despre competiție sunt disponibile pe site-ul https://bolyai200.temesvaros.ro/.

Așteptăm înscrierea echipelor: până pe 13 octombrie 2023. Data selecției echipelor invitate la atelierul media Generația Z al festivalului Bolyai200 este: 17 octombrie 2023.

Înscriere: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVSJcSmPEQi7bdmiGs_fjgbes8-fXS1wSdJVZpxz-JvHurjw/viewform

Toate costurile participării echipelor la program (cazare, masă, formare, programe culturale) sunt asigurate din proiect.

Suntem încrezători că Programul Festivalului de Știință și Artă Bolyai200 va fi o oportunitate pentru cultivarea talentelor elevilor, pentru familiarizarea cu opera și viața lui Bolyai, pentru a lega prietenii și parteneriate. Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa e-mail: office.bartok@gmail.com.

Vă rugăm să vă asigurați că apelul nostru de concurs ajunge la profesorii și elevii școlii dvs.

În numele echipei organizatoare vă dorim succes și vă așteptăm!

Echipe

  • Colegiul Național “Bethlen Gábor” (Aiud)

  • Colegiul Național “Csiky Gergely” (Arad)

  • Colegiul de Excelență și Internatul Bolyai (Senta, Serbia)

  • Liceul Teoretic “Bartók Béla” (Timișoara)

  • Liceul Teoretic “Bolyai Farkas” (Tg. Mureș) – echipa băieților

  • Liceul Teoretic “Bolyai Farkas” (Tg. Mureș) – echipa fetelor

Lucrările echipelor

Colegiul Național “Csiky Gergely” (Arad)

Liceul Teoretic “Bolyai Farkas” (Tg. Mureș) – echipa băieților

Colegiul Național “Bethlen Gábor” (Aiud)

Liceul Teoretic “Bartók Béla” (Timișoara)

Colegiul de Excelență și Internatul Bolyai (Senta, Serbia)

Liceul Teoretic “Bolyai Farkas” (Tg. Mureș) – echipa fetelor