Felhívás középiskolás diákcsapatok és mentoraik részére

Idén 200 éve, hogy Bolyai híres mondatát – A semmiből egy új, más világot teremtettem. – megírta édesapjának. Ennek méltó megünneplésére szervezzük a Bolyai200 – Művészeti és tudományos fesztivált, mely része a Temesvár 2023 – Európa Kulturális Fővárosa programnak is.

A középiskolás diákoknak külön tevékenységet (Z generációs médiaműhelyt és versenyt) hirdetünk, amelyre háromtagú csapatokat várunk mentortanáraikkal együtt. A jelentkező iskolák közül hat csapat kap meghívást a programra. Számukra egy tehetséggondozó műhelyt tartunk november 3-án, majd ezt követően a csapatok részt vesznek a Bolyai200 – Művészeti és tudományos fesztivál programjain és ezzel párhuzamosan kidolgoznak egy olyan kreatív alkotást, amely Bolyai életét, munkásságát vagy üzenetét népszerűsíti. Az elkészült munkákat a program utolsó napján, november 5-én, díjazzuk, majd a végleges változatot a projekt honlapján közzétesszük.  

A versenyre való jelentkezés elemei: motivációs levél, Bolyai életével kapcsolatos kérdéssor kitöltése (kvíz) és a csapat vagy csapattagok által korábban elkészített 2-3 munka (kisfilm, plakát, interjú, animáció stb.). A kérdéssor, a programmal kapcsolatos információk és a jelentkezés a https://bolyai200.temesvaros.ro/ weboldalon érhetők el.

Várjuk a csapatuk jelentkezését: 2023. október 13-ig. A Bolyai200 fesztivál Z generációs médiaműhelyére meghívott csapatok kiválasztásának időpontja: 2023. október 17.

Jelentkezési űrlap: https://forms.gle/C95PedZNXNjPtPTt6

A programon költségeit (szállás, étkezés, képzés, kulturális programok) a pályázati alapból biztosítjuk.

Bízunk benne, hogy a verseny jó alkalom lesz a diákok tehetséggondozására, Bolyai életművének megismerésére, egy tudományos konferenciába való bepillantásra, barátságok, partnerségek kialakítására. További információk az office.bartok@gmail.com e-mail címen kérhetők.  

Kérjük, segítsen abban, hogy versenyfelhívásunk eljusson iskolájuk szaktanáraihoz, diákjaihoz.

Szeretettel várunk!

A versenyszervezők

Résztvevő csapatok

  • Bartók Béla Elméleti Líceum (Temesvár)

  • Bethlen Gábor Kollégium (Nagyenyed)

  • Bolyai Farkas Elméleti Líceum (Marosvásárhely) – fiúk csapata

  • Bolyai Farkas Elméleti Líceum (Marosvásárhely) – lányok csapata

  • Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium (Zenta, Szerbia

  • Csiky Gergely Főgimnázium (Arad)

Diákmunkák

Az aradi diákok kisfilmje

A marosvásárhelyi diákok kisfilmje (fiúk csapata)

A nagyenyedi diákok kisfilmje

A temesvári diákok kisfilmje

A zentai diákok kisfilmje

A marosvásárhelyi diákok suliújsága (lányok csapata)