Dr. Soós Anna

600px soós anna

Dr. Soós Anna, docens, BBTE, rektorhelyettes:
A művészet és a matematika kapcsolata a fraktálok szemszögéből

Dr. Soós Anna Kolozsváron a Babeș–Bolyai Tudományegyetemen matematika, Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetemen számítástechnika tanári szakon szerzett egyetemi diplomát. 1997 óta a Babeș–Bolyai Tudományegyetem oktatója, 2005-től egyetemi docens. 2008–2012 között a matematika és informatika kar dékánhelyettese. 2012 márciusától az egyetem rektorhelyettese, a magyar tagozat vezetőségi tagja. Számos romániai és külföldi szakmai szervezet tagja, többek közt: Gesellschaft für Angewandte Mathematik und Mechanik (GAMM), IMS Istitute of Mathematical Statisitcs, Magyar Operációkutatási Társaság, Román Matematikai Társaság és Erdélyi Múzeum Egyesület.

Kutatási területei: determinisztikus és véletlen fraktálok, sztochasztikus folyamatok, frakcionális Brown-mozgás, homogenizáció fraktálokon, sztochasztikus analízis.

A fraktálok kérdései már informatika szakos szakdolgozata óta foglalkoztatják és a Bolyai 200-on tartandó előadása ennek a témának egy határterületéről fog szólni: „A művészet és a matematika kapcsolata a fraktálok szemszögéből.“

További információk:

wikipedia.org

ubbcluj.ro