Dr. Renate C.-Z.-Quehenberger

renate

Előadás, kiállítás és workshop a magasabb dimenziós terekről
(angol nyelven)

Előadás: “Hogyan teremtsünk hipereuklideszi geometriát Euklidész 5. posztulátumából”?

Kiállítás Bolyai János tiszteletére: “Penrose-csempékből Poincaré-univerzumot építettem”

Origami-műhely: Hogyan lehet megoldani Platón “5. elemének” rejtélyét

Penrose-sárkányos és -nyílhegyes csempézés háromdimenziós ábrázolással, amelyet epitaédernek (E±) neveznek, az 5 dimenziós tér egységcellájának beburkolása által?

 

Az előadóról

MA, Dr. Renate C.-Z.-Quehenberger filozófus, geométer és művészetkutató, a bécsi székhelyű Institute for a Global Sustainable Information Society (https://gsis.at/researchers/) munkatársa.

“A Penrose-minták hermeneutikájáról. A magasabb dimenziós terek fenomenológiájának művészeti kutatása” című disszertációjában ismertette a matematikához való hozzájárulását, a Penrose-sárkányokkal és -nyilakkal történő csempézés 3D-s ábrázolásának megtalálását (epitaéder, E±), az 5 dimenziós tér egységcelláját és annak relevanciáját Henri Poincaré homológikus szférájában.

A Poincaré-univerzum és a Poincaré-sejtés vonatkozásában különböző publikációk témáját alkotja alkalmazása a kvantumgeometriában, valamint filozófiai következményei a geometria, a régészet, a kvantumfizika és a rendszerelmélet területén.

A magasabb dimenziójú terek vizualizációi közé tartoznak a 3D animációs geometriai filmek, installációk és a művészeti terekben, valamint múzeumokban kiállított tárgyak.

MA PhD. Renate C.-Z.-Quehenberger

—————

E-mail: reniquehenberg@yahoo.com

További információk:

https://gsis.at/researchers/

http://quantumcinema.uni-ak.ac.at

http://imaginary.org/users/renate-quehenberger

http://vimeo.com/quehenberger

https://dieangewandte.academia.edu/RenateQuehenberger